miercuri, 28 iulie 2010

Ce mai stim despre delfini

Posted by | |


Ştiai că...

Delfinii sunt mamifere iubitoare de apă ce trăiesc în grupuri şi au grijă unele de altele. De multe ori, se întâmplă chiar să-i ajute pe indivizii slăbiţi sau răniţi, un fenomen rar întâlnit în sălbăticie.


Delfinii dorm la fel de puţin ca şi vacile: nu au nevoie decât de două ore de somn pe noapte. Atunci când dorm, una din emisferele cerebrale controlează funcţiile vitale. În timpul somnului, delfinii pot fi văzuţi la suprafaţa apei, cu un ochi deschis.



Puii de delfini se hrănesc cu lapte de la mama lor timp de doi ani. Speciile gregare de delfini precum delfinul pătat trăiesc în grupuri de la zece la câteva sute de indivizi. Delfinii colaborează în timpul meselor: când unul se hrăneşte, celălalt stă de pază, pentru a nu apărea vreun rechin sau vreo orcă. Aceste mamifere se înţeleg bine cu... tonul. Bancurile de ton se alătură grupurilor de delfini, hrănindu-se cu aceleaşi organisme. Din păcate, se întâmplă ca aceasta prietenie să se termine tragic. Tonul reprezintă o pradă de preţ pentru pescari, în plasele cărora cad şi delfinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu